06-24677265 frouke@spicypepper.nl

Maak kennis met mij…

Maak kennis met mij…

CIk neem graag even de tijd om mezelf aan jou voor te stellen.

Ik ben Frouke van Overveld. Ik ben geboren in 1980 in Roosendaal. Ik woon in Eindhoven, samen met mijn man Ivo. We hebben een poes en we hebben vijf kippen. Ik heb het erg naar mijn zin in Eindhoven. Ik hou van concerten, evenementen en festivals en die vind je hier in Eindhoven volop. Daarnaast wandel ik graag ‘s ochtends, ga ik graag kamperen, doe ik aan Pilates en zit ik aangesloten bij een hardloopvereniging.

Waarom ben je Spicy Pepper Coaching gestart?
Ik heb mijn leven lang in loondienst gewerkt. Ik heb het altijd heel leuk gehad, alleen de laatste jaren werd het steeds minder leuk en liep ik steeds vaker tegen grenzen aan. Ik had het gevoel dat ik niet kon doen wat ik heel graag wilde doen. Ik raakte mijn passie kwijt. Dat resulteerde in een burn-out. En na die burn-out besloot ik de knoop door te hakken en voor mijzelf te beginnen. Ik wist wat ik wilde; ik wil echt mensen helpen, ik wil mensen verder helpen, ik wil mensen ondersteunen, mensen coachen in iets waar ze het heel lastig mee hebben. En met iets waar ik heel veel ervaring in heb: emotie-eten en eetbuien. Dat is eigenlijk de basis geweest voor mij om met Spicy Pepper Coaching te starten.

Ervaringsdeskundig
Ik weet nog precies wanneer bij mij het emotie-eten echt begon. Ik was 13 jaar toen ik verhuisde naar een pleeggezin. Op mijn zolderkamer had ik een bureau en in dat bureau verstopte koek, snoep, chips en chocolade. Dat kocht ik van mijn zakgeld. Ik voelde me heel eenzaam, verdrietig en boos. Het enige dat mij op dat moment hielp was eten. Mezelf vol proppen. Ik had het gevoel dat ik door de koek en door de snoep gevuld was met liefde. Liefde die ik miste. Dit heeft zo jarenlang geduurd. Ik vond het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen. En soms had ik het gevoel dat niemand me zag staan. En als ik dan snoepte en dikker werd, dan konden mensen niet meer om mij heen. Mijn vrienden en vriendinnen van de middelbare school vonden mij gezellig. Want ja, dikke mensen zijn gezellige mensen. Herken je dat? Het was heus niet zo dat ik elke dag zakken met chips at. Nee, misschien een paar keer in de week. Het ging ook best wel geleidelijk aan. Maar het ging ook in pieken en dalen. Ik had heel vaak het gevoel dat ik niet wist waardoor ik zwaarder werd omdat er momenten waren dat ik op dieet was. Ik heb het allemaal gedaan; Atkins, koolhydraten, crash dieet, Weight Watchers, poedertjes, pilletjes en altijd eindigde mijn dieet met een eetbui en kwam ik twee keer zoveel aan als dat ik afgevallen was.

Toen ik 26 jaar was, zag ik op televisie een programma over emotie-eters. Het raakte me diep en ik vond herkenning. Het zijn vaak patronen. Het zit in je gedachten en het zijn dingen die zich in de jaren hebben opgebouwd. Ik ben me er al die jaren niet bewust van geweest. De volgende ochtend belde ik de huisarts voor een afspraak en we hadden een heel goed gesprek. Daarna ben ik begonnen met verschillende therapieën, verschillende coaches en heb ik verschillende trainingen gevolgd. Die zelfontwikkeling duurde een aantal jaren. In die tijd heb ik heel veel trucs, tips, technieken, methodieken, theorieën, informatie en inzichten opgedaan. Ik had inmiddels een eetbui-vrij leven. Heel fijn als je niet meer dagelijks aan eten denkt. Of je jezelf niet meer hoeft te belonen met eten. En dat je niet meer in zo’n vicieuze cirkel komt van eten, vervelend voelen, nog meer eten, nog vervelende voelen. Gefrustreerd raken, ontevreden zijn met jezelf. Dat was allemaal weg.

Ik heb geleerd door middel van Mindfulness training om met zelfliefde te leven. Met een andere mindset kon ik milder zijn voor mezelf. Ik was geen slachtoffer meer van mijn emotie, van mijn gevoel, van mijn honger, van mijn lekkere trek. Daarvoor overspoelde de eetbui mij en dan kon ik alleen maar aan eten denken. Dat was gelukkig niet meer, dankzij Mindfulness.

Zo’n 2 jaar geleden raakte ik in een burn-out en kreeg ik door de vermoeidheid weer last van eetbuien. Ik voelde me moe en ik dacht dat ik suikers nodig had om me energieker te voelen. Dan kwam er weer een eetbui aan. En die valkuil herkende ik meteen. Ik gebruikte alle informatie die ik van therapieën en coaches had verzameld jaren geleden, om mijn eetbuien aan te pakken. En dat heeft me heel erg geholpen. Zo goed, dat ik er anderen mee wil helpen. Ik heb zoveel tools, tricks, kennis en inzichten dat ik jou daarmee kan helpen.

Professioneel
In 2004 heb ik mijn diploma Culturele en Maatschappelijke Vorming op Hogeschool De Horst in Driebergen gehaald. Tegenwoordig heet dat Social Work en ben je met dat HBO-diploma ‘Bachelor of Social Work’. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan coaching, want binnen Social Work is coaching heel belangrijk. Ik heb in mijn carrière gewerkt met kinderen, jongeren, muzikanten en de laatste jaren heb ik met vrijwilligers gewerkt. Het zijn allemaal mensen die ik coachte op de werkvloer. Tijdens mijn werk heb ik mezelf altijd bijgeschoold in coaching en ik heb veel trainingen gevolgd die mij nog een betere coach maakte. En toen ik besloot om deze coachings-praktijk te starten, wilde ik graag voor mijzelf de theorie nog eens ophalen en heb ik dus een beroepsopleiding ‘Coaching’ en de beroepsopleiding NLP gedaan; Neuro Linguïstisch Programmeren. Beide heb ik gevolgd bij Civas-instituut. CIVAS is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). En daarnaast deed ik een cursus ‘Emotie-eten’ bij het Leidse Opleidings Instituut, die ik heb gehaald met een dikke 10. Maar ja dat is niet zo gek, hè. Sinds juni 2019 ben ik een erkend gewichtsconsulent en ben ik aangesloten bij de Boeroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Mijn praktijk is een officiële praktijk. Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Ik kan jou dus prima helpen. Zowel met mijn deskundigheid als met mijn ervaring.

Spicy Pepper Coaching
Frouke van Overveld
Boschdijk 500
5622PD Eindhoven

06-24677265 (NL)

Volg mij